Amendă de peste 130 de mii de lei pentru doi cetățeni ai Ucrainei

Doi cetățeni ai Ucrainei au fost condamnați pentru că ”au ajutat” doi conaționali să intre ilegal în Moldova. Aceștia trebuie să plătească o amendă de 67 500 de lei fiecare. A fost confiscată și suma de 100 de mii de lei, bani primiți în urma ”serviciilor oferite”.

Cazul a avut loc în octombrie 2022.nBărbații condamnați au vârste de 48 și 50 de ani. Unul dintre ei locuia în Cahul. Aceștia ar fi promis că vor asigura aplicarea ștampile de intrare în țară contra sumei de 350 de euro, alți  2000 de euro ar fi fost oferiți pentru facilitarea traversării hotarului dinspre Ucraina, printr-o localitate din Taraclia.

Cei doi însă au fost depistați la ieșirea din Moldova spre România, atunci când polițiștii de frontieră au observat că clienții nu aveau în pașapoarte ștampila de intrare în țară.

Suplimentar amenzilor și confiscării câștigului ilegal, instanța le-a interzis și desfășurarea oricărei activități de transportare a persoanelor peste hotare, pentru 5 ani, așa cum prevede legea, mai ales că cetățeanul ucrainean care nu locuiește aici avea activitate anume în acest domeniu.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media