sursa: MAEIE

Ambasada Republicii Moldova la Moscova își micșorează numărul angajaților

Ambasada Republicii Moldova la Moscova își micșorează numărul angajaților. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Se propune ca efectivul misiunii diplomatice să fie micșorat de la 18 la 13 persoane.

Potrivit documentului palsat pe particip.gov.md, se propune renunțarea la doi secretari, un consilier, ministru-consilier, un contabil-casier și un reprezentant în Comisia pentru problemele economice pe lângă Consiliul economic al CSI.

Igor Zaharov, consilierul pentru comunicare al MAEIE, a menționat pentru Info1.md că ajustarea a fost una necesară și e vorba de reorganizarea funcțiilor.

”Această inițiativă este determinată, în parte, de contextul regional actual și de impactul schimbărilor geopolitice la nivel global. Aceste elemente impun ajustări ale personalului din misiunile diplomatice ale Republicii Moldova în străinătate. Ca exemplu, unele posturi de la Moscova, vor fi transferate la Paris, New Delhi sau Bruxelles”, se arată în mesajul expediat.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media