Alegeri europarlamentare: Câte secții de votare vor fi deschise în Moldova

În Moldova vor fi deschise 52 de secții de votare pentru europarlamentarele din 9 iunie. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Externe din țara vecină. Astfel, moldovenii cu cetățenie română vor putea să-și aleagă deputații din Parlamentul European.

Potrivit MAE, pentru scrutinul din 9 iunie vor fi organizate cu 80 mai multe secţii decât cele înfiinţate la alegerile prezidenţiale din 2019 (835 de secţii de votare), cu 167 mai multe secţii decât cele organizate la alegerile parlamentare din 2020 (748 de secţii) şi cu 474 mai multe decât secţiile de votare organizate la alegerile europarlamentare din 2019 (441 secţii).

Cele mai multe secţii vor fi organizate în statele în care se regăsesc cele mai numeroase comunităţi de cetăţeni români: Italia (150 de secţii), Spania (147 de secţii), Regatul Unit al Marii Britanii (104 secţii), Germania (87 secţii), Franţa şi Principatul Monaco (67 de secţii), Republica Moldova (52 secţii), SUA (45 secţii) sau Belgia (24 secţii)

MAE reaminteşte că la alegerile europarlamentare din 9 iunie cetăţenii români cu drept de vot care domiciliază, au reşedinţa sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secţie organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media