Ajutor pentru localitățile afectate de intemperii. CSE a alocat 1,3 milioane de lei

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat un ajutor financiar de 1,3 milioane de lei pentru localitățile din nordul țării afectate de intemperii. Sursele vor fi distribuite pentru lichidarea consecințelor provocate de calamitățile naturale.

„Circa un milion de lei va fi distribuit pentru reparația acoperișului Gimnaziului „Viorel Prisăcaru” din satul Gaspar, raionul Edineț. Peste 205 mii de lei vor fi alocate centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din comuna Brînzeni, raionul Edineț, și 49 de mii de lei – centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din comuna Bădiceni, raionul Soroca, pentru reparația acoperișurilor distruse de ploile puternice”, informează comunicatul Guvernului.

Tot astăzi, Comisia pentru Situații Excepționale a abrogat un șir de măsuri, aprobate anterior, în vederea reducerii consumului de energie electrică. În contextul normalizării situației energetice, Republica Moldova va renunța la un șir de măsuri, aprobate anterior, în vederea reducerii consumului de energie. Va fi permisă reconectarea havuzurilor, vitrinelor, a iluminatului decorativ, arhitectural și publicitar, iar întreprinderile cu proces de producere energofag vor reveni la un program normal de activitate.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media