Compensații
Ajutor la contor

„Ajutor la contor”. Precizări cu privire la acordarea compensațiilor

Toate familiile social-vulnerabile din țară vor beneficia de suport din partea statului pentru a face față cheltuielilor pentru încălzire în perioada rece a anului. Compensațiile vor fi acordate sub formă de plată monetară lunară, anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Decizia a fost luată pentru a simplifica accesul la ajutorul din partea statului.

Astfel, beneficiarii sunt îndemnați să se înregistreze pe platforma compensatii.gov.md, începând cu 1 noiembrie.

Persoanele care nu dispun de mijloace tehnice sau nu au competențe digitale vor fi ajutate să se înregistreze de către asistenții sociali sau bibliotecarii din localitate“, se precizează într-un comunicat emis de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Recent, Guvernul a anunțat despre îmbunătățirea mecanismului de acordare a compensațiilor, prin operarea unor modificări la Planul național de acțiuni pentru atenuarea crizei energetice.

Modificările în procedura de acordare a suportului financiar pentru perioada rece a anului au fost prevăzute în Legea privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, modificată pe 15 septembrie curent, iar în scurt timp, vor fi operate și alte modificări la cadrul normativ, care vor pune în aplicare ajustările deja efectuate.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media