Accidentul de la Aeroport: Polițistul a fost plasat în arest

Polițistul implicat în accidentul rutier de la Aeroport a fost plasat în arest preventiv. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul la Ciocana, care au admis demersul procurorilor.

Procurorul de caz, Mihail Cebotari, a declarat că polițistul nu-și recunoaște vina.

”Pentru a înlătura orice dubiu și a asigura o anchetă eficientă și a înlătura orice risc s-a dispus asupra aplicării măsurii preventive arest în privința învinuitului”, a declarat Mihail Cebotari.

Procurorul a mai menționat că angajatul MAI a fost testat alcoolscopic și s-a depistat că acesta nu era beat la volan. De asemenea, nu se știe dacă mașina poliției avea pornit și semnalul sonor în momentul impactului.

”La materialele cauzei penale nu deținem înregistrări video cu conținut audio care ar fi înregistrat din acel unghi și un semnal sonor. Sunt înregistrări, dar fără sunet. Din înregistrările pe care le-am văzut, era conectat semnalul luminos, dar urmează a fi stabilit în cadrul urmăririi penale dacă a fost conectat și semnalul sonor”, a mai spus procurorul de caz.

Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă de la 6 la 10 ani privațiune de libertate.

Amintim că, un motociclist și pasagerul acestuia au decedat după ce s-au izbit violent de o mașină a poliției. S-a întâmplat în apropierea Aeroportului Internațional Chișinău, pe bulevardul Dacia, sâmbătă.

CITEȘTE ȘI: O motocicletă s-a izbit într-o mașină de poliție. Două persoane au decedat

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media