A cincea zi de război: Bilanțul victimelor atacului Hamas a depășit 1 200 de morți

1 055 de oameni au fost uciși în Gaza și alți peste 5 100 au fost răniți de la începutul atacurilor aeriene ale Israelului, anunță Ministerul Sănătății.  Bilanțul deceselor, în ambele tabere, depășește 3 000 de victime, în timp ce atacurile continuă de ambele părți, scrie presa străină. Potrivit sursei citate de BBC, aproape 60% dintre persoanele rănite din Gaza sunt femei și copii.

Sute de lovituri aeriene au distrus un cartier din Gaza, potrivit autorităților locale citate de BBC. Peste 50 de oameni au fost uciși în timpul nopții, majoritatea civili.

Între timp, ONU încearcă să găzduiască 200.000 de persoane strămutate – adică aproximativ 10% din populația din Fâșia Gaza. Oamenii nu au curent, apă și alimente. Ei stau la coadă la brutării de unde primesc cantități mici de mâncare, scrie Digi24. Băncile oferă sume mici de bani, iar benzinăriile cantități mici de combustibil. Ministrul Sănătăţii a spus că toate centrele medicale şi spitalele vor rămâne fără medicamente în 24 de ore.

Purtătorul de cuvânt al forţelor de apărare israeliene, lt-col. Jonathan Conricus, a declarat miercuri dimineaţă că 300.000 de rezervişti au fost trimişi în sud, în apropiere de Gaza.

Gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat în data de 7 octombrie un atac fără precedent asupra Israelui. De luni, Israelul a impus un „asediu total” asupra regiunii, întrerupând alimentarea cu apă, carburanți și alimente.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media