sursa:facebook/DianaCaraman

Candidatul PCRM, Diana Caraman, a refuzat să vorbească în limba română la dezbaterile TRM. Ce a urmat

Candidatul Partidului Comuniștilor la funcția de primar al Capitalei, Diana Caraman, a refuzat să vorbească în limba română în cadrul dezbaterilor electorale defășurate la postul public de televiziune și radio. Asta deși regulamentul prevede că acestea au loc în limba română. Pentru că nu s-a conformat cerințelor și a continuat să vorbească doar în limba rusă,  Diana Caraman a părăsit atât platoul radio, cât și cel de televiziune. Ea a declarat că i se încalcă drepturile.

În cadrul dezbaterilor defățurate la postul public de radio, Diana Caraman a vorbit în limba română doar când și-a prezentat platforma electorală, dar a continuat în limba rusă în cadrul dezbaterilor libere.

Moderatoarea a întrerupt-o și i-a explicat că regulamentul prevede ca toți candidații să vorbească în limba română.

Ulterior, situația s-a repetat în cadrul dezbaterilor de la postul public de televizine. Și acolo, Diana Carman nu s-a conformat regulilor stabilite și a vorbit în limba rusă. Din acest motiv, ea a fost nevoită să părăsească platoul.

”Vreau să vă spun că nu mi se permite să-mi exercit dreptul de concurent electoral, doar pentru motivul că vorbesc în limba rusă. Consider că este discriminare, este înclăcarea drepturilor”, a legii, a spus candidatul PCRM.  

Conducerea Teleradio-Moldova a venit cu o reacție.

”Diana Caraman, candidata comuniștilor la Primăria Chișinăului, a insistat astăzi la dezbaterea electorală de la Radio Moldova să vorbească în limba rusă, deși regulamentul nostru prevede clar că dezbaterile electorale la Teleradio-Moldova se țin în limba română. În consecință, doamnei candidate i s-a închis microfonul și i s-a recomandat să părăsească studioul. Ni se pare important ca un candidat care pretinde să conducă un oraș locuit preponderent de români/moldoveni să poată să se exprime în limba acestora”, a scris Vlad Țurcanu pe pagina sa de Facebook.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA