MAE caută soluții pentru evacuarea a 20 de moldoveni din Liban

Alți 20 de cetățeni moldoveni solicită evacuarea din Liban, în contextul situației tensionate din Orientul Mijlociu. Potrivit ministrului Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, autoritățile caută în prezent o rută sigură pentru a-i aduce în siguranță la Chișinău.

 

„O parte dintre ei nu au dorit să fie evacuați anterior, iar alții nu aveau actele pregătite. Acum, situația este rezolvată și căutăm o rută disponibilă, fie din partea partenerilor noștri de la București, Kiev sau din alte locații, pentru a-i aduce în Republica Moldova”, a declarat Mihai Popșoi.

Primul grup de cetățeni moldoveni a fost evacuat din Liban la începutul lunii octombrie, iar până în prezent, 38 de conaționali au fost aduși în siguranță acasă.

La sfârșitul lunii septembrie, Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru Orientul Mijlociu, avertizând cetățenii moldoveni din Liban și Israel să fie vigilenți și să evite călătoriile în aceste regiuni din cauza deteriorării situației de securitate.

Criza din Orientul Mijlociu s-a agravat brusc după atacurile lansate de gruparea Hamas asupra Israelului, începând cu 7 octombrie 2023, ceea ce a dus la o escaladare a conflictului în regiune. Potrivit datelor oficiale, la începutul anului, în Liban se aflau peste 50 de cetățeni moldoveni.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA