Turcia a răspuns cu lovituri aeriene în Siria și Irak după atacul terorist de lângă Ankara

Turcia a lansat miercuri noaptea lovituri aeriene împotriva unor obiective din nordul Siriei şi al Irakului, după atacul asupra sediului de lângă Ankara al unei companii aerospaţiale turce, transmite Digi24.

Guvernul turc a legat atacul împotriva Turkish Aerospace de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis în Turcia ca organizaţie teroristă, dar care are un cartier general în munţii Qandil din nordul Irakului.

Turcia consideră că şi miliţiile kurde YPG din nordul Siriei sunt tot o ramură a PKK.

Ministerul turc al apărării a anunţat că au fost lovite în cursul nopţii 32 de ţinte şi că „forţele armate turce (…) vor continua cu hotărâre şi fermitate lupta împotriva terorismului, pentru supravieţuirea şi securitatea ţării şi a naţiunii noastre, până când nu va mai rămâne nici un singur terorist”.

Cel puțin șapte oameni au murit, inclusiv cei doi atacatori, și alți 22 au fost răniți în atacul terorist care a avut loc miercuri în capitala Turciei, Ankara, precizează sursa.

Explozii și focuri de armă au fost auzite la fabrica de avioane și drone TUSAȘ, a transmis publicația turcă Hurriyet. Atacul a avut loc în jurul orei 16.00.

CITEȘTE ȘI: Atac terorist la o fabrică de avioane și drone din Ankara, Turcia

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA