FOTO A dat foc resturilor vegetale, provocând un incendiu la Ocnița. Făptașul, identificat de inspectorii de mediu

Pompierii de la Ocnița au fost solicitați să stingă un incendiu care a izbucnit într-o fâșie forestieră situată în apropierea localității Lencăuți. Focarul a fost depistat în timpul unor controale efectuate de inspectorii de mediu din raion.

Focul a fost observat lângă o fâșie forestieră, unde arderea necontrolată a deșeurilor vegetale poate provoca atât poluarea aerului, cât și riscul extinderii incendiului. Inspectorii au intervenit prompt, alertând pompierii pentru a asigura stingerea incendiului și prevenirea unor pagube mai mari”, informează Inspectoratul pentru Protecția Mediului.


IPM anunță că, după lichidarea focului, persoana responsabilă pentru provocarea incendiului a fost identificată.
Pe numele acesteia a fost întocmit un proces-verbal de contravenție, iar prejudiciul cauzat mediului urmează a fi calculat și recuperat conform legislației în vigoare.
IPM reamintește că „arderea resturilor vegetale în spații deschise este interzisă prin lege, din cauza riscurilor ecologice și de sănătate publică pe care le implică”.

În context, cetățenii sunt încurajați să opteze pentru metode alternative de gestionare a deșeurilor vegetale, cum ar fi compostarea, pentru a proteja mediul și a evita sancțiunile legale.

CITEȘTE ȘI: Avertisment de la Agenția de Mediu: Persoanele care ard deșeuri vegetale riscă să fie amendate

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA