Emmanuel Macron: „Moldova poate conta pe sprijinul Franței pentru a-și împlini destinul european”

Emmanuel Macron asigură că Republica Moldova poate miza pe  sprijinul Franţei în împlinirea „destinului său european”. Într-o postare făcută pe contul său de pe platforma X, președintele francez a salutat opțiunea cetățenilor moldoveni care tind spre un viitor european.

„Manipulările de dezinformare nu au zdruncinat hotărârea moldovenilor, a căror aspirație de a se alătura familiei europene s-a dovedit a fi mai puternică. Moldova poate conta pe sprijinul nostru pentru a-și împlini destinul european”, a scris președintele Republicii Franceze.

Totodată, Emmanuel Macron a menționat că președintele Maia Sandu întruchipează voința poporului moldovenesc.

Amintim că luni, după scrutinul din 20 octombrie, Maia Sandu, în cadrul unui briefing, a atras atenția asupra corupției electorale masive, susținând că planurile grupărilor criminal de a cumpăra voturi demonstrează că este nevoie de reforme mai puternice în justiție pentru a proteja suveranitatea și democrația țării.

Ceea ce s-a întâmplat ieri este un atentat la democrație și la libertatea poporului, un atentat asupra aspirației poporului de a fi parte a familiei europene a păcii. Dușmanii poporului își doresc o Moldovă speriată, divizată. Bandiții care vor cu orice preț să revină la putere au încercat să folosească democrația ca pe o slăbiciune. Moldovenii s-au unit și au rămas drepți. Planul lor de a cumpăra 300 de mii de voturi, de a plăti 150 de mii de oameni pentru vot arată că trebuie să privim cu atenție unde s-a greșit și să învățăm din acest atac mizerabil asupra suveranității noastre. Sistemul de justiție nu a reușit să facă suficient pentru a combate furtul și coruperea voturilor”, a spus Maia Sandu.

CITEȘTE ȘI: Charles Michel: „Salut alegerea pro-europeană a cetățenilor Moldovei în urma Referendumului UE”

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA