Detalii despre dezbaterile dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo

Dezbaterile dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo vor fi moderate de jurnalistul Gheorghe Gonța. Despre asta anunță Adrian Băluțel, șeful Cabinetului președintei Maia Sandu, care a oferit detalii despre organizarea dezbaterii între candidații la funcția de președinte. Nu este clar deocamdată când ar urma să aibă loc întrunirea.

 

El a subliniat că echipa sa a propus ca dezbaterea să aibă loc joi sau cel târziu vineri, pentru ca în weekend candidații să poată ajunge în raioane.

De asemenea, Băluțel a menționat că echipa lor a propus televiziunea națională ca platformă pentru dezbatere, însă echipa contracandidatului a preferat o platformă neutră, propunere care a fost acceptată.

„Vă informez în legătură cu mersul discuțiilor pentru pregătirea dezbaterii între candidați. Noi am propus ziua de joi în această săptămână ca să oferim cât mai repede cetățenilor această discuție. Se discută încă ziua dezbaterii – noi propunem totuși să fie mai repede, măcar vineri, pentru ca în weekend candidații să aibă timp să meargă în raioane. Echipa noastră a propus studioul televiziunii naționale, echipa contracandidatului a refuzat și a propus o platformă în afara televiziunilor. Noi am acceptat. Echipa noastră a propus un moderator independent, un expert convenit de toți din societatea civilă. Echipa lor a propus să fie 2 moderatori, noi acceptăm și unul, și doi, și trei – acest lucru nu este esențial, dezbaterea contează, nu cine sunt moderatorii”, a scris Adrian Băluțel.

Băluțel a subliniat că echipa sa este deschisă la orice variantă.

„Deoarece noi credem că cetățenii merită o dezbatere cât mai curând și ea este mai importantă decât condițiile în care ea se organizează”.

CITEȘTE ȘI: Maia Sandu îl invită pe Alexandr Stoianoglo la o dezbatere publică

CITEȘTE ȘI: Alexandr Stoianoglo îi răspunde Maiei Sandu: Vrea dezbatere pe o platformă neutră

Amintim că jurnalistul Gheorghe Gonța, desemnat ca moderator al dezbaterilor dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, s-a pronunțat anterior împotriva referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. De asemenea, el moderează emisiunile live ale liderului formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi. Gonța a activat pânu nu demult la un post privat de televiziune.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA