foto:hotnews.ro

Casa Albă reacționează în urma alegerilor din Republica Moldova: „Rusia a lucrat energic”

Moscova nu a reuşit să submineze alegerile și referendumul din Republica Moldova, chiar dacă a „lucrat energic” în acest sens. Este reacția purtătorului de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

Rezultatele alegerilor din Republica Moldova arată că democraţia din această ţară rămâne puternică în pofida încercării Rusiei de a o submina, a spus John Kirby.

Kirby a salutat de asemenea votul pozitiv de la referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, calificându-l drept un pas înainte pe calea integrării europene a ţării, şi a insistat că Rusia nu a reuşit să submineze alegerile prezidenţiale, scrie Agerpres.

Democraţia este solidă în (Republica) Moldova, la fel ca voinţa poporului moldovean de a progresa spre integrarea europeană”, a comentat John Kirby.

Maia Sandu a câștigat a primul tur al prezidențialelor, cu 42,45% (656.354 de voturi obținute). Stoianoglu a obținut 25,98% (401.726 de voturi), conform rezultatelor finale preliminare anunțate de Comisia Electorală Centrală.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA