Maia Sandu face apel la unitate pentru turul doi al alegerilor prezidențiale

Maia Sandu a lansat un apel către susținătorii candidaților care au obținut un procent mai mic în primul tur al alegerilor prezidențiale, îndemnându-i să se unească pentru a împiedica revenirea la putere a celor pe care îi consideră „bandiți.” „Mai avem încă o bătălie de dat”, a spus Sandu, care i-a îndemnat pe oameni să iasă în număr mare la vot în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin.

 

„Mai avem o bătălie de dat. Mă adresez tuturor celor care au votat DA la referendum: pentru ca acest vot să conteze, trebuie să învingem. Mă adresez celor care au votat pentru Octavian Țîcu, Ion Chicu, Tudor Ulianovschi, Andei Năstase – respect votul dumneavoastră și avem împreună același obiectiv. Trăim în Moldova și avem responsabilitatea de a păstra ceea ce avem. Viziunea europeană trebuie să devină un scut, iar divergențele dintre politicieni trebuie lăsate deoparte după alegeri. Celor care l-au votat pe Renato Usatîi le transmit că știu că nici voi, la fel ca și mine, nu doriți revenirea bandiților la putere. Puterea stă în adevăr, iar adevărul este că și eu, și voi vrem să fim liberi în țara noastră, să fim respectați, să nu fim călcați în picioare de nimeni.”, a spus Maia Sandu.

Sandu atrage atenția asupra corupției electorale masive, susținând că planurile grupărilor criminal de a cumpăra voturi demonstrează că este nevoie de reforme mai puternice în justiție pentru a proteja suveranitatea și democrația țării.

Datorită vouă, moldovenilor, am câștigat prima bătălie dintr-o luptă grea de care depinde soarta țării noastre. Am luptat corect și am câștigat corect, într-o luptă nedreaptă. Ceea ce s-a întâmplat ieri este un atentat la democrație și la libertatea poporului, un atentat asupra aspirației poporului de a fi parte a familiei europene a păcii. Dușmanii poporului își doresc o Moldovă speriată, divizată. Banditii care vor cu orice preț să revină la putere au încercat să folosească democrația ca pe o slăbiciune. Moldovenii s-au unit și au rămas drepți. Planul lor de a cumpăra 300 de mii de voturi, de a plăti 150 de mii de oameni pentru vot arată că trebuie să privim cu atenție unde s-a greșit și să învățăm din acest atac mizerabil asupra suveranității noastre. Sistemul de justiție nu a reușit să facă suficient pentru a combate furtul și coruperea voturilor”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu le-a mulțumit tuturor cetățenilor pentru votul de duminică.

„Majoritatea poporului a susținut calea europeană. Vă mulțumesc tuturor celor care ați ieșit la vot, fie că ați votat la Soroca, Chișinău, Ștefan Vodă, Milano, Dublin, la primele ore ale dimineții sau seara târziu, fie că ați votat în nord sau în sud. Voi ați decis că Moldova trebuie să meargă spre pace. Fiecare vot a fost determinant. Toate voturile au fost la fel de importante. Ieri și azi s-a demonstrat că sintagma fiecare vot contează nu sunt doar vorbe goale. Le sunt recunoscătoare cetățenilor. Peste 1,5 milioane de oameni au mers la secțiile de votare, iar diaspora a arătat că rămâne conectată la țară. Peste 240 de mii de moldoveni au votat în afara țării și nu au lăsat soarta tuturor pe mâna celor care o vând”.

 

CITEȘTE ȘI: Peste 50% dintre cetățenii Republicii Moldova au votat „Da” la referendum

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA