Circa 9 milioane de lei vor fi alocate pentru restabilirea drumurilor deteriorate din cauza ploilor

Circa 9 milioane de lei vor fi alocate pentru reparația și restabilirea drumurilor publice deteriorate în 9 localități din raionul Telenești, afectat de ploile torențiale cu grindină, din 11 iunie 2024. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

 

Prin urmare, fonduri vor fi distribuite către consiliile satelor Chiștelnița, Crăsnășeni, Ciulucani, Nucăreni, Scorțeni, Coropceni, precum și către consiliile comunale din Suhuluceni, Ghiliceni și Tîrșiței.

De asemenea, suma de 388,99 mii lei va fi utilizată pentru reparația acoperișului unui bloc locativ cu cinci etaje din satul Țaul, iar 106,6 mii lei vor fi destinate refacerii acoperișurilor a 14 locuințe din zonă, afectate de ploile torențiale, grindină și vânt puternic, în data de 17 iulie 2024.

De asemenea, membrii CSE au decis alocarea sumei de 1,3 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor reparației sălii sportive a Instituției Publice Liceul Teoretic „Alecu Russo” din Orhei. Sala a fost avariată ca urmare a vijeliei, produsă la 11 iunie 2024.

Tot în urma vijeliei, a fost distrus acoperișul căminului pentru elevi nr. 2 al Instituției Publice Școala Profesională din Orhei. Pentru repararea acestuia, CSE va aloca circa 1,8 milioane de lei.

Banii sunt alocați din fondul de Intervenție al Guvernului.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA