Regimul de la Tiraspol promite să nu împiedice locuitorii să-și exprime votul la alegerile prezidențiale și referendum

Regimul de la Tiraspol promite să nu împiedice locuitorii de pe malul stâng al Nistrului să își exercite dreptul de vot la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional republican, care vor avea loc pe 20 octombrie. Declarația a fost făcută după ce Biroul de Reintegrare al Republicii Moldova a raportat încercări de manipulare și ingerință în procesul electoral din partea regimului de la Tiraspol.

”Desigur, Transnistria nu va împiedica participarea cetățenilor la alegeri. Indiferent de alegeri, noi niciodată nu am împiedicat desfășurarea vreunui scrutin și nu avem de gând să facem asta. Dar, desigur, oamenii trebuie să se gândească la propria lor siguranță, că nu se știe niciodată. De aceea, acele aluzii, acele informații care circulă pot fi provocatoare, nu știu. Timpul va arăta. A mai rămas, practic, mai puțin de o săptămână, dar să nu aveți nicio îndoială că le vom permite liber cetățenilor să treacă”, Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol.

Anterior, Biroul pentru Reintegrare a declarat că Tiraspolul creează obstacole suplimentare pentru accesul reprezentanților partidelor politice, precum și al jurnaliștilor și oamenilor de cultură de pe malul drept al Nistrului, pentru a evita orice interacțiune între aceștia și cetățenii Republicii Moldova, locuitori ai raioanelor de est ale țării.

De asemenea, instituția a precizat că solicitarea Biroului de Politici de Reintegrare de a permite reprezentanților comisiilor electorale accesul în raioanele de est cu o urnă mobilă în ziua referendumului nu a fost acceptată de Tiraspol. Pentru locuitorii de pe malul stâng al Nistrului vor fi deschise 30 de secții de votare situate în perimetrul Zonei de Securitate, în localități aflate sub controlul autorităților constituționale.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA