Digi24

O persoană a murit și alte patru au fost rănite într-un atac terorist pe o autostradă din Israel

Un polițist a fost ucis și alți patru au fost răniți într-un atac terorist pe o autostradă din Israel, în apropiere de Tel Aviv. Potrivit autorităților, un atacator înarmat s-a apropiat de șoseaua principală și a deschis focul asupra unei mașini de poliție, precum și asupra altor vehicule aflate în trafic.

Polițiștii prezenți la locul incidentului au confirmat că atacatorul a vizat atât forțele de ordine, cât și civili, provocând victime și panică în zonă.

Investigaţiile preliminare arată că atacatorul s-a apropiat de autostradă pe jos, l-a împuşcat pe poliţist şi apoi a continuat să tragă, pentru ca într-un final să fie la rândul său doborât de un civil înarmat, scrie Digi24.

„Cu puţin timp în urmă, un terorist a apărut pe şosea în apropiere de Tel Aviv, lângă (oraşul) Yavne, şi a început să tragă asupra unei maşini de poliţie, apoi a mers mai departe şi a tras asupra altor maşini aflate în trecere şi a rănit patru persoane”, a declarat presei purtătoarea de cuvânt a poliţiei Mirit Ben Mayor.

Acest incident vine la scurt timp după un alt atac grav petrecut miercurea trecută în orașul Hadera, din centrul Israelului, în care o persoană și-a pierdut viața, iar cinci au fost rănite. Atacul a fost revendicat de mișcarea islamistă palestiniană Hamas, care l-a numit „o operațiune eroică” și a cerut intensificarea acțiunilor împotriva ocupației.

De asemenea, la începutul lunii octombrie, Hamas a revendicat un atac armat și un atac cu cuțitul desfășurat la Tel Aviv, în care șapte persoane au fost ucise.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA