Mihai Popșoi la reuniunea Nordic Baltic 8: ”Un semnal ferm de susținere a Moldovei pe drumul european”

Integrarea europeană a Republicii Moldova, situația geopolitică curentă, securitatea regională, au fost câteva dintre temele discutate în cadrul formatului Nordic-Baltic 8. Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întâlnire oficială cu miniștri din Danemarca, Finlanda, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia.

Mihai Popșoi a evidențiat necesitatea sprijinului din partea statelor NB8 pentru a susține reformele și modernizarea Republicii Moldova. El a subliniat importanța colaborării pentru stimularea economiei, combaterea corupției, reformarea justiției și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

„Statele NB8 ne servesc drept exemplu pentru dezvoltarea democratică și transformarea într-un stat modern, cu instituții funcționale și justiție echitabilă. Vizita reprezintă un semnal de solidaritate și sprijin din partea țărilor baltice și nordice pentru Republica Moldova pe drumul european”, a menționat vicepremierul Mihai Popșoi.

Ministrul din Danemarca a apreciat progresele rapide ale Republicii Moldova către integrarea europeană.

”Ați reușit să avansați cu o viteză impresionantă spre familia europeana, iar guvernul Republicii Moldova a lansat o agendă comprehensivă de reforme. Sunt încântat să mă aflu aici în aceste timpuri atât de importante pentru Republica Moldova”, a declarat, pe de altă parte, Lars Løkke Rasmussen, ministrul afacerilor externe al Danemarcei.

Margus Tsahkna, ministru al afacerilor externe al Estoniei, a subliniat pasul important pe care cetățenii țării noastre trebuie să-l facă acum.

„Uniunea Europeană și-a deschis ușa pentru Republica Moldova și a venit momentul ca cetățenii Republicii Moldova să ia propria decizie. Noi, reprezentanții țărilor nordice și baltice, avem multe de învățat de la dumneavoastră, sunteți între prieteni și vă salutăm în familia europeană”, a spus Margus Tsahkna, ministru al afacerilor externe al Estoniei.

Vizita a inclus semnarea unui Memorandum de Înțelegere privind cooperarea pentru consolidarea capacității instituționale între Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și ministerele de externe ale statelor din cadrul formatului NB8.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA