Trei candidați la președinție, sancționați de CEC: Tudor Ulianovschi pierde timpii de antenă

Trei candidați la funcția de președinte au fost sancționați de CEC. Este vorba despre Vasile Tarlev, Andrei Năstase și Tudor Ulianovschi. Ultimul a comis mai multe încălcări, iar Comisia Electorală Centrală a aplicat sancțiunea complementară modică, sub formă de privarea de timpii de antenă gratuiți pentru o perioadă de 48 de ore.

 

Sancțiune sub formă de avertisment a fost aplicată concurentului electoral, Partidul Politic „Partidul pentru Viitorul Moldovei”, care l-a desemnat pe candidatul Vasile Tarlev. Comisia a constatat că au fost utilizate mijloace financiare fără a le declara în prealabil la Comisie în modul stabilit.

Candidatul independent, Andrei Năstase a fost avertizat pentru depunerea tardivă a raportului privind gestiunea financiară.

De asemenea, candidatul independent Tudor Ulianovschi a primit o sancțiune similară pentru nedeclararea unor fonduri, neglijarea evaluării activității voluntarilor și utilizarea unor servicii și mijloace materiale nedeclarate. Din cauza acestor abateri repetate, CEC l-a sancționat suplimentar prin retragerea timpilor de antenă gratuită pentru 48 de ore.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA