Sursa: moldova.md

CEC îndeamnă cetățenii să participe la referendumul din 20 octombrie: „Pentru referendum, turul doi nu există”

Referendumul este „cea mai democratică formă prin care poporul poate decide în mod direct lucruri importante pentru țara sa”. Exercițiul electoral din 20 octombrie va permite cetățenilor să se pronunțe asupra identității europene a Republicii Moldova și ireversibilitatea parcursului european. Despre asta a vorbit președinta CEC, Angela Caraman.

 

„Prin organizarea referendumului, se propune completarea Constituției cu două alineate noi, care reconfirmă identitatea europeană a Republicii Moldova și ireversibilitatea parcursului european al țării noastre. Alegătorul va răspunde cu ‘DA’ sau ‘NU’ la întrebarea: ‘Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la UE?”, a spus președintele Comisiei Electorale Centrale.

Pentru ca referendumul republican constituțional să fie declarat valabil, trebuie să participe cel puțin o treime din persoanele înscrise în listele electorale. Legea se consideră adoptată dacă majoritatea cetățenilor care au participat la referendum votează în favoarea acesteia.

„După referendum, CEC va prezenta un raport Curții Constituționale, care va confirma sau infirma rezultatele în termen de 10 zile. Pentru ca decizia ta să conteze, fii parte a acestui exercițiu democratic. Pe 20 octombrie nu sta deoparte. Votează din prima. Pentru referendum, turul doi nu există”, a mai spus Angela Caraman.

Pe 20 octombrie va avea loc referendumul republican constituțional, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

 

CITEȘTE ȘI: Maia Sandu îndeamnă cetățenii să meargă la vot: „Nu există turul doi la referendum”

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA