Peste 140 de localități, inclusiv Chișinăul, își sărbătoresc Hramul în aceeași zi. Poliția va asigura ordinea publică

Localnicii din 146 de localități ale țării vor sărbători luni, 14 octombrie, Hramul, în aceeași zi în care sărbătoarea este marcată și la Chișinău.  IGP anunță că polițiștii vor fi prezenți în număr suficient pentru a asigura ordinea publică și securitatea rutieră.

În contextul festivităților dedicate Hramului Capitalei, în perioada 12 octombrie, ora 14:00 – 15 octombrie, ora 05:00, circulația rutieră în Piața Marii Adunări Naționale va fi sistată în perimetrul străzilor Maria Cebotari și Vasile Alecsandri.

Amintim că, Primăria Capitalei a anunțat anterior că, de ziua orașului, autoritățile au decis să organizeze diverse evenimente, pe parcursul a două zile, pe 13 și 14 octombrie.

Pentru buna desfășurare a activităților cultural-artistice în Chișinău,, dar și în celelalte localități, Poliția face apel la cetățeni să manifeste un comportament decent și să evite consumul excesiv de alcool.

Totodată, oamenii legii recomandă respectarea următoarelor reguli:

  • Nu urcați la volan dacă ați consumat alcool.
  • Părinții sunt rugați să nu-și lase copiii nesupravegheați.
  • Aveți grijă de bunurile personale, în special în locurile aglomerate.
  • Parcați vehiculele doar în locuri special amenajate.

În cazul în care cetățenii devin martori ai unor încălcări ale legii, sunt rugați să contacteze Poliția la numărul unic 112 sau să se adreseze  celui mai apropiat polițist.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA