A ținut în captivitate o minoră pentru a o exploata sexual. Un bărbat de 63 de ani, condamnat la închisoare

O adolescentă de 17 ani a ajuns forțat în casa unui bărbat de 63 de ani, sub pretextul că el o va ajuta să-și îngrijească mama bolnavă. În cazul în care refuza să întrețină rapoarte sexuale cu abuzatorul, fata era zilnic snopită în bătăi.

Coșmarul fetei a durat 5 zile. Aceasta a reușit să anunțe Poliția. Bărbatul a fost condamnat la închisoare pentru trafic de copii.

Potrivit procurorilor, cazul a avut loc în luna februarie 2022. Inculpatul, aflându-se periodic pe teritoriul municipiului Chișinău, a întreprins acțiuni în vederea identificării potențialelor victime printre copiii din familii social-vulnerabile, pentru recrutarea acestora şi ulterioara exploatare sexuală necomercială.

În zona Pieței Centrale din Capitală, acuzatul a reușit să recruteze o minoră de 17 ani pe care a forțat-o să se deplaseze cu el în afara orașului și a adăpostit-o la domiciliul său, amplasat într-un sat din centrul țării.

Bărbatul însă a ținut captivă fata timp de câteva zile.

Potrivit declarațiilor victimei minore,  ea ar fi încercat să fugă a treia zi, dar a fost prinsă de făptuitor și din nou încuiată în casa lui. A reușit să evadeze când a făcut rost de telefonul mobil al inculpatului. Fata a reușit să-i comunice mamei sale despre cel întâmplate, iar femeia a alertat poliția.

Inculpatul a fost reunoscut vinovat de trafic de copii, fiind condamnta la 12 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA