În 150 de grădinițe din țară vor fi înființate centre de resurse. În ce localități vor fi acestea

În 150 de grădinițe din țară vor fi înființate centre de resurse, ca parte a unui parteneriat între Ministerul Educației și Cercetării și UNICEF. Aceste centre vor promova învățarea prin joc, dezvoltarea socio-emoțională și vor susține incluziunea copiilor refugiați și din medii social-vulnerabile.

Activitățile vor avea loc pe tot parcursul zilei: dimineața pentru copiii din grădinițe, iar după-amiaza pentru copiii din comunități vulnerabile, de altă etnie sau refugiați.

Centrele de resurse vor fi echipate cu mobilier și materiale didactice necesare pentru activitățile educaționale. Vor include spații special amenajate pentru lectură, seturi LEGO și DUPLO pentru dezvoltarea abilităților motorii și creative, și kituri educaționale destinate profesorilor și părinților. De asemenea, centrele vor beneficia de aproximativ 70 de titluri de cărți din programul de educație socio-emoțională și alte cărți pentru stimularea cititului.

Grădinițele care vor găzdui aceste centre au fost alese în urma a două apeluri de propuneri, la care au participat peste 400 de instituții de educație timpurie din întreaga țară. Criteriile de selecție au inclus numărul de grupe existente, disponibilitatea unor spații adecvate și reparate, numărul copiilor vulnerabili și refugiați din localitate, precum și motivația pentru deschiderea unui astfel de centru.

Lista grădinițelor selectate poate fi găsită aici.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA