VIDEO Rezervele de stat cerealiere sunt asigurate în proporție de 95%, informează Agenția Rezerve Materiale

Rezervele de stat cerealiere sunt asigurate în proporție de 95%.  Acest indicator reprezintă cea mai ridicată cotă din ultimii 30 de ani, informează Agenția Rezerve Materiale a Ministerului de Interne.

Precizarea a fost făcută după ce a fost finalizată recepționarea grâului alimentar în rezervele de stat, eliberat în scopul împrospătării cu decalaj în timp.

Angajații Agenției au supravegheat întreg procesulde împrospătare a grâului alimentar, începând cu recoltarea, transportarea și depozitarea.

Au fost întreprinse măsuri privind prelevarea probelor în scopul stabilirii calității boabelor de grâu, aceasta fiind o condiție esențială în procesul de restituire a culturii cerealiere de către operatorul economic”, afirmă reprezentanții Agenției.

Totodată, sursa comunică că procedura a finalizat cu efectuarea măsurărilor tehnice din silozurile cu grâu și sigilarea acestora.

„Astfel, s-a asigurat reîntregirea stocurilor de grâu supuse împrospătării, precum și securitatea alimentară a țării”, subliniază specialiștii.

 

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA