Siegfried Mureșan: Parlamenul European este cel mai putenic susținător al procesului de integrare europeană a Moldovei

Parlamenul European susține integrarea europeană a Republcii Moldova la Uniunea Europeană. În acest sens, începând de săptămâna viitoare, în plenul Parlamentului European va fi dezbătut parcursul european al țării, cu o ulterioară adoptare a unei rezoluții de susținere a integrării europene.

Declarația aparține președintelui  Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, Siegfried Mureșan, aflatr într-o vizită de lucru la Chișinău.

„Parlamenul European este cel mai putenic susținător al procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Prima dovadă o vom avea chiar săptămâna viitoare când în plenul Parlamentului European vom dezbate parcursul european al Republicii Moldova și vom adopta o rezoluție de susținere a integrării europene, o rezoluție prin care vom vedea că Parlamentul European își dorește să joace un rol puternic și activ inclusiv în negocierile de aderare la UE”, a menționat Siegfried Mureșan în cadrul unei conferințe de presă susținută la Chișinău alături de vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Doina Gherman.

Europarlamentarul a remarcat că în Parlamentul European  există o majoritate proeuropeană care și în următorii cinci ani va sisține integrarea europeană a Republicii Moldova și va continua colaborarea în această direcție cu autoritățile de la Chișinău.

„Susținem integrarea europeană a Republicii Moldova, fiindcă oamenii din Republica Moldova își doresc acest lucru, fiindcă integrarea europeană înseamnă prosperitate, bunăstare, dezvoltare economică. Împreună cu Doamna Ghermanvom lucra cu aceeași ambiție în următoarele luni și în următorii pentru a ne asigura că Parlamenul Republicii Moldova și Parlamentul  European împling înainte agenda de aderare, în sprijinul oamenilor”, a mai spus Mureșan.

Președintele  Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova a reiterat că integrarea europeană înseamnă  creșterea nivelului de trai al oamenilor, exemplificând prin situația României și subliniid că și țara noastre va obține beneficii similare.

„De când România a aderat la UE, la 1 ianuarie 2007, și până astăzi, salariile au crescut de 10 ori. După ce scădem inflația, creșterea reală a salariilor e de 4 ori. Puterea de cumpărare a oamenilor a crescut de 4 ori. La fel va fi și în cazul Republicii Moldova.Eu sunt convins că Republica Moldova este pregătită, vedem și administrativ, avem discuții cu miniștrii, cu Doamna Gherasimov. Aș dori să felicit autoritățile din Republica Moldova pentru pregătirea administrativă, pentru faptul că au reușit să obțină în timp record acești primi pași de integrare”, a subliniat Mureșan.

Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Doina Gherman, i-a adresat lui Siegfried Mureșan un mesaj de felicitare cu ocazia numirii în funcția de președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova și și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat țării noastre.

Suntem conștienți că parcursul european este unul lung și complex, înțelegem că suntem abia la început de cale, dar cel mai important e să știm că nu suntem singuri în acset drum, iar prezența Dstră aici e o dovadă a suportului României, care întotdeauna a fost și este un exemplu în acest sens. Vreau să reafirm că Moldova este mai aproape decât a fost vreodată de obiectivul său european, având încredere în cetățenii săi, în partenerii și prietenii săi”, a conchis vicepreședinta Legislativului.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA