VIDEO Percheziții la o fabrică clandestină de producere a țigărilor din Fălești. A fost ridicată marfă de 35,5 mln lei

Activitatea unei fabrici clandestine de producere a două mărci de țigări contrafăcute, camuflată într-o gospodărie țărănească din raionul Fălești, a fost destructurată de ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal.

Activitatea infracțională a unui grup de persoane care au asamblat și pus în funcțiune o linie tehnologică de producere a țigaretelor a fost documentată pe parcursul a trei luni.

Marfa era comercializată pe piața internă.

Fabrica depistată constă din linie de fermentare (prelucrare) a tutunului, linie de producere a țigărilor și ambalare a acestora”, precizează serviciiul Vamal,

Pe parcursul lunii septembrie, ofițerii Serviciului Vamal au efectuat 12 percheziții la depozitele, domiciliile și unitățile de transport utilizate de către membrii grupului infracțional, inclusiv în locul amplasării utilajului de producere a țigaretelor.

„Au fost depistate și ridicate 191.720 țigarete ambalate în cartușe și cutii, fără timbre de acciz, peste 1  tonă de tutun prelucrat/neprelucrat, 192 benzi cu hârtie pentru fabricarea țigaretelor, 1.340.000 pachete pentru ambalarea țigaretelor și înscrisuri de ciornă. Valoarea estimativă a țigărilor produse, materiei prime și utilajului ridicate în cadrul perchezițiilor ar fi de circa 35,5 milioane lei”, informează instituția.

În momentul descinderilor, în încăperile fabricii clandestine, au fost depistați patru cetățeni ai Republicii Moldova și un cetățean al Republicii Belarus, care activau la producerea țigaretelor.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA