Undă verde pentru încă trei candidați la alegerile prezidențiale din toamnă. Despre cine este vorba

Comisia Electorală Centrală a aprobat înregistrarea ultimilor candidați desemnați la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Este vorba despre Victoria Furtună, Natalia Morari și Tudor Ulianovschi.

Jurnalista Natalia Morari a menționat că de acum urmează o etapă importantă.

”Eu și echipa mea vom merge să discutăm cu cât mai mulți oameni despre problemele reale. Deși avem puțin la dispoziție, sunt convinsă că prin implicare vom reuși să ne facem auziți”, a scris Natalia Morari.

Și ex-procurorul Victoria Furtună a fost înregistrată în calitate de candidată la prezidențiale.

”Vreau să le reconfirm că munca pe care au făcut-o este doar un început pe calea către o societate cu adevărat democratică și o viață confortabilă,alături de familie și prieteni, acasă, în Republica Moldova”, a menționat Victoria Furtună.

Tudor Ulianovschi a depus la CEC 27 de mii de semnături.

”Faptul că am adunat un număr atât de mare de semnături, reprezintă un record național pentru un potențial candidat independent la alegerile prezidențiale”, a adăugat Tudor Ulianovschi.

Pe buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 vor fi înscriși 11 candidați: Alexandr Stoianoglo, susținut de PSRM; Maia Sandu, candidata PAS; Renato Usatîi, desemnat de Partidul Nostru; Vasile Tarlev, reprezentantul Partidului pentru Viitorul Moldovei; Irina Vlah, propusă de un grup de cetățeni; Ion Chicu, candidatul PDCM; Andrei Năstase, înaintat de un grup de cetățeni; Octavian Țîcu, reprezentantul Blocului electoral „Împreună”; Victoria Furtună, propusă de un grup de cetățeni; Natalia Morari și Tudor Ulianovschi, ambii desemnați de grupuri de cetățeni.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA