foto: Digi24.ro

Statele Unite trimit forțe suplimentare în Orientul Mijlociu, pe măsură ce tensiunile cresc

Statele Unite trimit un număr mic de trupe suplimentare în Orientul Mijlociu, având în vedere escaladarea tensiunilor dintre Israel și gruparea Hezbollah din Liban. Anunțul a fost făcut de Pentagon, care a refuzat să specifice numărul exact sau misiunea forțelor desfășurate, informează Reuters.

„Din prudență, trimitem un număr mic de militari americani suplimentari pentru a spori forțele noastre care sunt deja în regiune”, a declarat reporterilor generalul-maior al Forțelor Aeriene Patrick Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului.

După aproape un an de război împotriva Hamas în Gaza, Israelul își îndreaptă atenția către frontiera sa de nord, unde Hezbollah a lansat rachete în Israel în sprijinul aliatului său Hamas, scrie Digi24.

Armata israeliană a lovit luni Hezbollah în sudul Libanului, în estul văii Bekaa și în nordul regiunii de lângă Siria, în cele mai ample lovituri ale sale. O lovitură israeliană efectuată luni seara în suburbiile sudice ale capitalei Libanului l-a vizat pe liderul senior al Hezbollah, Ali Karaki, șeful frontului din sud, a declarat o sursă de securitate pentru Reuters.

Administrația președintelui american Joe Biden a încercat să limiteze conflictul la Gaza și a solicitat în mod repetat ca criza de la frontiera dintre Israel și Liban să fie soluționată prin diplomație.

 „Secretarul de stat a precizat că Statele Unite rămân pregătite să protejeze forțele și personalul american și hotărâte să descurajeze orice actori regionali să exploateze situația sau să extindă conflictul”, a afirmat Pentagonul într-o declarație.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA