Maia Sandu anunță o serie de măsuri economice și sociale pentru un al doilea mandat

Salariul minim lunar de cel puțin 10 mii de lei, iar cel mediu de 25 de mii de lei. Obiectivele au fost anunțate de președintele Maia Sandu, care candidează pentru un al doilea mandat de șef de stat. Sandu a menționat că planul ei pe bazează pe trei obiective pentru ca oamenii din Republica Moldova să trăiască mai bine.

 

Într-un video postat pe rețelele sociale, Maia Sandu a anunțat planurile sale pentru dezvoltarea economică a țării și susținerea categoriilor vulnerabile.

„Vom continua să încurajăm investițiile în economie și să creștem veniturile, astfel încât salariul minim lunar să ajungă la cel puțin 10 mii de lei, iar salariul mediu să fie de 25 de mii de lei pe lună până în anul 2030. Pentru a sprijini pensionarii care au muncit mulți ani, dar au pensii mici, voi propune introducerea unei pensii minime de 3.300 de lei pentru cei cu cel puțin 40 de ani de vechime în muncă”, a spus președitele.

Sandu promite și alimentație gratuită pentru elevii din clasele primare și gimnaziale.

”Vom asigura alimentație sănătoasă și gratuită pentru elevii din clasele primare și gimnaziale. Niciun copil nu trebuie să meargă flămând la școală”.

Candidatul susținut de PAS spune că tinerii specialiști vor beneficia de un adaos bănesc.

„Vom acorda un adaos de 3 mii de lei timp de 12 luni pentru fiecare tânăr sau tânără care se angajează la primul loc de muncă în domenii strategice pentru economia națională”.

Sandu susține că promisiunile făcute anterior au fost realizate.

„Tot ce am promis, am făcut. Am promis că vom majora pensia minimă la 2 mii de lei și am majorat-o de peste două ori. Pensia medie a crescut de la 2 mii la 3.900 de lei. Salariul minim a fost dublat din 2022, ajungând la 5 mii de lei, iar salariul mediu a crescut de la 8 mii la 14 mii de lei. Am crescut salariile angajaților din domeniul medical cu 25%”.

Alegerile prezidențiale se vor desfășura în data de 20 octombrie, în aceeași zi cu referendumul republican constituțional privind aderarea țării la UE.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA