Legea votată de Legislativ privind susținerea fermierilor care au suferit din cauza secetei ar putea fi revizuită

Legea specială votată săptămâna trecută de Legislativ privind susținerea fermierilor care au avut de suferit din cauza secetei ar putea fi revizuită. Despre aceasta a anunțat vineri președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a precizat, însă că modificările vor fi făcute după ce agricultorii se vor așeza la masa discuțiilor cu reprezentanții ministerului de resort.

”Dacă au propuneri de îmbunătățire a acestei legi să se așeze la masă cu Ministerul Agriculturii, Guvernul, Ministerul Finanțelor toți actorii implicați să vină cu propuneri și noi cu mare drag o să le analizăm. Orice lege nu-i bătută în cuie. Ea îi făcută pentru oameni nu noi pentru lege”, Igor Grosu, președintele Parlamentului.

Deputații din opoziție susțin că deși au votat această lege specială, ea trebuie îmbunătățită.

”Cu siguranță această lege trebuie modificată. Noi am votat această lege doar ca să le oferim măcar o posibilitate. Noi considerăm că aceste măsuri nu sunt suficiente și este nevoie de intervenit în așa mod încât să fie în beneficiul agricultorilor”, Diana Caraman, deputat BCS.

”Dacă să nu modificăm acel proiect se poate de venit cu un al proiect separat, unde se poate de fi înserate și înglobate acele revendicări ale agricultorilor. Se înregistrează în Parlament, dacă se dorește rapid se trece prin comisiile de profil, se întrunește Guvernul dă aviz pozitiv la acest proiect și dacă se dorește tare în aceeași zi poate fi votat în două lecturi cu acordul fracțiunilor”, Grigore Novac, deputat BCS.

Joi, zeci de fermieri din mai multe raioane ale țării au protestat în fața Președinției fiind nemulțumiți de Legea specială votată săptămâna trecută de aleșii poporului. Fermierii au solicitat să discute cu șefa statului, Maia Sandu și președintele Parlamentului, Igor Grosu. Președinta țării a spus că-i așteaptă la discuții pe agricultori în data de 25 septembrie.

Săptămâna trecută, Guvernul a alocat 100 de milioane de lei pentru fermierii afectați de secetă, iar aceștia pot depune deja actele pentru a beneficia de sprijin.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA