Ambasadorii statelor UE în Moldova invită cetățenii să participe la referendumul privind aderarea Moldovei la UE

Ambasadorii statelor Uniunii Europene în Republica Moldova invită cetățenii să participe la referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Într-un spot video înregistrat în fața Aleii Clasicilor din Chișinău, ambasadorii au declarat că, pe 20 octombrie, Moldova are șansa să-și decidă viitorul și să ajungă în familia europeană.

”Dragi cetățeni ai Republicii Moldova, dragi prieteni. Pe 20 octombrie, la referendum aveți șansa unică de a fi auziți și de a influența viitorul țării voastre printr-un proces democratic. Împreună cu ambasadorii state membre ale UE vă încurajez să mergeți la vot. Dreptul la vot este un pilon fundamental al democrației. În zilele următoare colegii mei, ambasadorii statelor membre UE, mi se vor alătura și vor împărtăși cum au evoluat țările lor și cum ar putea beneficia Moldova de pe urma aderării”, Janis Mazeiks, ambasadorul Uniunii Europene.

Ambasadorii au subliniat că dreptul la vot reprezintă fundamentul democrației, iar Uniunea Europeană a fost, este și va fi bazată pe democrație, pace și libertate.

”Votul vostru contează. Fiecare vot este important. Acest referendum este șansa noastră de a face diferență nu doar pentru astăzi ci și pentru generațiile viitoare. Votul înseamnă să alegeți viitorul pe care vi-l doriți pentru Moldova. Pe 20 octombrie, mergeți la urne și faceți-vă auziți. Votează!”, Janis Mazeiks, ambasadorul Uniunii Europene.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA