Sursa: theworldnews.net

UE va acorda Ucrainei un împrumut de 35 de miliarde de euro

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat în timpul unei vizite la Kiev că UE va acorda Ucrainei un împrumut de 35 de miliarde de euro. Bani vor proveni din activele rusești, înghețate în Uniunea Europeană.

„Atacuri continue ale Rusiei înseamnă că Ucraina are nevoie de sprijin continuu al UE. Comisia Europeană va acorda Ucrainei un împrumut de până la 35 de miliarde de euro, ca parte a angajamentelor G7. Aceasta este o altă mare contribuție a UE la reconstrucția Ucrainei”, a scris von der Leyen pe rețeaua X.

Vineri, șefa Comisiei Europene se află într-o vizită în capitala Ucrainei, unde poartă discuții cu președintele Vladimir Zelensky.

Acum suntem încrezători că putem trimite foarte repede acest împrumut în Ucraina. Un împrumut care este susținut de profituri din activele rusești înghețate”, a declarat von der Leyen la o conferință de presă comună cu Zelensky.

În luna iunie a acestui an, țările G7 au aprobat un mecanism în baza căruia Ucraina ar trebui să primească un împrumut de 50 de miliarde de dolari: acesta ar trebui să fie rambursat din dobânzile viitoare pentru activele rusești înghețate.

Țările G7 – Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și SUA – au fost cei mai importanți susținători financiari și militari ai Ucrainei de la invazia pe scară largă a Rusiei în 2022, scrie BBC.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA