Totalurile Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova: Ce proiecte vor fi implementate

Conferința Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova s-a încheiat cu rezultate tangibile pentru țara noastră. Oficialii străini și-au asumat angajamente financiare în diferite domenii, fiind semnate 9 acorduri.

 

Astfel, vor fi modernizate 5 școli, peste 63 de mii de hectare de pământ vor fi împădurite și vor fi create peste 10 mii de locuri de muncă în domeniul silvic. Acordurile semnate marți prevăd și construcția unei stații de gestionare a deșeurilor la Cahul și a stațiilor de transfer a deșeurilor în Cantemir, Taraclia, Comrat, Vulcănești și Ceadîr-Lunga.

Totodată,  vor fi reabilitate  128 km de cale ferată Vălcineț – Ungheni – Chișinău – Căinari.

Alte proiecte presupun eficientizarea gospodăriilor vulnerabile, instalarea de panouri solare și turbine eoliene și alte proiecte de energie regenerabilă, stimularea creșterii economice prin sprijinirea întreprinderilor moldovenești, dezvoltarea comunităților rurale și protecția copiilor, sprijin pentru instituții eficiente și creșterea participării femeilor pe piața muncii și în procesele decizionale.

Aceste acorduri, 80 milioane de euro grant și 305,1 milioane de euro împrumuturi în condiții avantajoase, constituie un ajutor esențial pentru economia țării și mediul înconjurător, reprezentând o investiție semnificativă în îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, anunță Guvernul.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA