Tentativă de înșelătorie legată de programul „Ajutor la contor”. Reacția Ministerului Muncii și Protecției Sociale

Cetățenii sunt îndemnați să fie atenți atunci când accesează site-uri care solicită completarea cu date personale prin Programul guvernamental „Ajutor la contor”, întrucât a fost identificată o nouă tentativă de înșelătorie legată de acest program. Anunțul a fost făcut de Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale (MMPS).

Autorii tentativei de escrocherie au creat o platformă web neautorizată www.compensatii-md.site prin intermediul căreia, în mod indirect, cetățenii sunt induși în eroare să-și completeze date personale, în scopul prelucrării acestora și a sustragerii mijloacelor financiare.Vă îndemnăm să fiți alerți și să nu accesați site-uri nesigure sau necunoscute. Informați-vă doar din surse oficiale, iar în cazul în care aveți îndoieli, contactați autoritățile”, se arată în mesajul Ministerului.

Instituția a sesizat organele competente. Escrocii urmează a fi identificați și trași la răspundere.
Totodată, reprezentnații MMPS anunță că pe pagina Executivului https://gov.md/ro poate fi accesată lista tuturor autorităților administrative centrale și a instituțiilor publice din subordinea Guvernului, cu redirecționare automată la paginile lor web oficiale.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA