Peste 400 de misiuni de lichidare a consecințelor ploilor, efectuate pe parcursul a trei zile. IGSU vine cu precizări

Centrul de Dirijare în Situații Excepționale a revenit la regimul obișnuit de lucru, după 72 de ore de activitate sporită în gestionarea intemperiilor naturale, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Timp de 3 zile, subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, autoritățile publice locale și centrale au asigurat continuitatea intervențiilor în regim sporit, intervenind în 402 misiuni de lichidare a consecințelor ploilor abundente.

„Angajații IGSU au intervenit în 214 solicitări de pompare a apei din gospodăriile oamenilor. Cele mai multe intervenții au fost înregistrate în centrul țării, unde pompierii au acționat în 145 de misiuni, dar și în sudul republicii unde salvatorii au intervenit  în 77 de situații. Din cauza precipitațiilor abundente au fost afectate 42 de drumuri publice naționale, iar 30 de trasee au fost inundate”, precizează IGSU.

În intervalul menționat au fost efectuate lucrări de fortificare și reabilitare a barajelor și digurilor de protecție pe râul Nistru în perimetrul raionului Ștefan Vodă, localitățile Răscăieți, Olănești, Crocmaz și Tudor, dar și pe râul Prut în perimetrul raionului Cantemir, localitățile Țiganca și Stoianovca.

La intervenții au participat 5.599 de persoaane – angajați ai MAI, ai Ministerului Apărării, dar și funcționari din cadrul autorităților cu 489 de unități de tehnică.

Comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale urmează să evalueze prejudiciile cauzate de ploi și furtuni, dar și să planifice măsurile de recuperare în urma intemperiilor.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA