border.md

Alți doi șoferi de taxi, reținuți pentru migrație ilegală. Au ajutat nouă ucraineni în ajungă în Moldova

Încă doi șoferi de taxi au fost reținuți pentru migrație ilegală. Aceștia ar fi ajutat nouă ucraineni să ajungă ilegal în Moldova prin Camenca. Pentru întreaga schemă primeau câte 5 mii de dolari.

Cei doi șoferi reținuți au transportat ilegal migranți începând din martie 2024. Primul, un bărbat de 31 de ani din Tighina, lucra oficial ca taximetrist și conducea o mașină înregistrată în stânga Nistrului, aparținând unui complice. El a transportat ilegal cetățeni ucraineni implicați în schemă. Mașina utilizată la comiterea infracțiunii a fost confiscată de autorități pentru sechestru și posibilă confiscare ulterioară, conform hotărârii judecătorești. Acesta a fost reținut la sfârșitul lunii august și, la cererea PCCOCS, a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Al doilea șofer, un bărbat de 57 de ani din Rezina, a fost reținut în septembrie. Și mașina lui a fost confiscată, fiind folosită pentru transportul ilegal al migranților ucraineni. În timpul perchezițiilor, autoritățile au ridicat 6.000 de euro, bani proveniți din activitatea ilegală, telefoane mobile folosite în cadrul schemei și alte probe relevante pentru anchetă.

De asemenea, în schema infracțională este cercetată și implicarea a doi cetățeni ai Ucrainei, cu vârste de 41 și 55 de ani, care s-au refugiat de război în Moldova.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA