Alertă de călătorie în Austria. Sunt așteptate ploi puternice în mai multe regiuni

Alertă de călătorie în Austria. Se întâmplă în contextul în care în această regiune sunt așteptate precipitații abundente sub formă de ploi torențiale, însoțite de vânt puternic. Autoritățile austriece au emis avertizări meteorologice cod portocaliu pentru ploi abundente.

 

Codul portocaliu va fi valabil în Austria Inferioară, Austria Superioară, Viena, Salzburg, nordul landului Burgenland, nordul landului Styria și nord-estul landului Tirol, până la data de 17 septembrie.

Precipitațiile abundente ar putea provoca inundații și alunecări de teren, care pot duce la întârzieri sau anulări ale zborurilor în aeroporturile afectate, blocaje pe liniile feroviare și perturbări ale rețelelor de utilități publice.

În acest context, Ambasada recomandă următoarele măsuri: să urmăriți sursele locale de informare pentru actualizări meteorologice și avertizări, să luați în calcul posibile întârzieri și perturbări în transportul rutier, feroviar și aerian, să fiți pregătiți pentru eventuale întreruperi ale lanțului de aprovizionare și să vă asigurați că dispozitivele cu baterii sunt complet încărcate, în caz de pene prelungite de curent.

Pentru situații de urgență, contactați Ambasada Republicii Moldova în Austria la numărul de telefon +43 196 110 30.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA