Alunecare de teren la Bălți. O porțiune de pământ s-a dus la vale, iar oamenii au fost evacuați

Pericol pe o stradă din Bălți: O ruptură la rețeaua de apeduct a provocat alunecări de teren pe strada Sfântul Nicolae. Din imaginile publicate de presa din nordul țării se observă că o porțiune de drum s-a surpat. Mai multe familii au fost evacuate din zonă

 

Primarul orașului Bălți, Alexandr Petkov, a convocat ședința extraordinară a serviciilor municipale. Acesta a anunțat că zona este una problematică și că des erau inundații în zonă.

De asemenea, Petkov a menționat că două familii cu mai mulți copii au fost evacuate și că vor primi cazare până când situația va fi remediată.

”Situația este cauzată de starea deplorabilă a apeductului și de o întreținere necorespunzătoare din partea întreprinderii responsabile. Propun să fie declarată situație excepțională”, Alexandr Petkov, primarul orașului Bălți.

Serviciile specializate se află la fața locului, iar zona a fost îngrădită.

”Reieșind din consecințele alunecării de teren constatate la fața locului, o porțiune din carosabil a fost afectată, iar alunecarea s-a extins până în proprietatea privată a unui cetățean. Având în vedere evoluția alunecării de teren, s-a constatat că este vorba despre o situație excepțională de natură naturală. Din declarațiile și concluziile experților în domeniu, s-a constatat că este necesar să fie întreprinse măsuri urgente pentru a lichida această situație. În plus, mai sunt persoane aflate în zona de risc”, reprezentant al Primăriei. 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA