Profesoara care ar fi făcut propagandă la prima lecție din acest an ar putea fi demisă

Noi detalii în cazul profesoarei de la Liceul „Anton Cehov” din Capitală, care ar fi făcut propagandă la prima lecție din acest an. Consiliul de Etică al instituției a demarat o anchetă care indică faptul că aceste discuții au avut loc anul trecut, la o pauză, și nu la prima lecție din noul an de studii cu tema „Împreună pentru pace”. Declarațiile au fost făcute de Direcția Generală Educație din Chișinău pentru radiomoldova.md.

Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcției Generale Educație din Chișinău, a declarat că se poartă discuții cu elevii pentru a clarifica situația, iar profesoara ar putea fi concediată dacă acuzațiile se confirmă. Decizia finală va fi luată în această săptămână de către Consiliul de Etică al liceului, a adăugat Pavaloi.

”Anterior, am avut mai multe acte emise, ordine, circulare, prin care am atenționat directorii despre subiectele ce țin de geopolitică. Respectiv, la ziua de astăzi, am constatat că nemijlocit acțiunea a avut loc în luna mai a anului trecut de studii, în afara orelor. Discuția a început în timpul pauzei și a continuat în cadrul orei. Săptămâna aceasta, urmează să fie audiați elevii pentru a lua o decizie corectă. Respectiv, directorul, angajatorul cadrului didactic urmează să ia o decizie la propunerea comisiei de etică”, a declarat Andrei Pavaloi, pentru postul public de radio.

Amintim că, la început de an școlar, în mediul online a apărut înregistrarea în care profesoara discută, aproape 15 minute, cu elevii săi despre politica internă a Moldovei și războiul din Ucraina. Ministerul Educației a anunțat atunci că va fi inițiată o anchetă pe marginea acestui caz.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA