foto: noi.md

Autoritățile ar putea declara stare de urgență în agricultură

Autoritățile ar putea declara stare de urgență în agricultură, după modelul românesc, anunță ministerul de profil. Potrivit responsabililor, detaliile suplimentare vor fi comunicate în curând. Se întâmplă după ce fermierii din sudul țării au spus că măsurile de ajutor anunțate de Guvern sunt ineficiente și vor ieși la proteste.

„Una dintre soluțiile analizate este adoptarea unui model de ordonanță similar celui românesc, privind declararea stării de urgență în agricultură. Detalii suplimentare vor fi comunicate în curând, deoarece orice decizie de acest tip implică colaborarea mai multor instituții, inclusiv Ministerul Justiției, Banca Națională și alți creditori”, se arată în declarația emisă de Minister.

Potrivit Ministerului, autoritățile depun eforturi pentru a sprijini fermierii care au avut de suferit din cauza calamităților naturale din această vară, în special din cauza secetei severe și a temperaturilor extrem de ridicate.

În acest sens, guvernul a alocat 100 de milioane de lei din Fondul de Intervenție pentru compensarea parțiala a pierderilor suportate de producătorii agricoli.

CITEȘTE ȘI: Fermierii din Cahul și Cantemir anunță că vor organiza proteste

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA