Atac armat în SUA. Un elev de 14 ani a ucis doi colegi și doi profesori

Un băiat de 14 ani a ucis doi colegi și doi profesori și a rănit alte nouă persoane într-un atac armat comis într-un liceu din Georgia. Suspectul, care a fost interogat de forțele de ordine anul trecut în legătură cu amenințări făcute în mediul online privind comiterea unui atac armat într-o școală, a fost reținut la scurt timp după atacul armat de la Liceul Apalachee din Winder, Georgia.

Atacatorul a fost identificat drept Colt Gray, în vârstă de 14 ani. El va fi pus sub acuzare și judecat ca un adult, a declarat Chris Hosey, directorul Biroului de Investigații din Georgia, în cadrul unei conferințe de presă.

Oficialii i-au identificat pe cei uciși ca fiind doi elevi de 14 ani, Mason Schermerhorn și Christian Angulo, și doi profesori, Richard Aspinwall, de 39 de ani, și Christina Irimie, în vârstă de 53 de ani. Cele nouă persoane spitalizate, opt elevi și un profesor, nu au răni care să le pună viața în pericol, a spus șeriful.

Suspectul a fost intervievat de poliția locală în mai 2023, după ce FBI a primit „mai multe ponturi anonime despre amenințări online privind comiterea unui atac armat într-o școală într-o locație și la o oră neidentificate”. Amenințările din mediul online includeau fotografii cu arme.

FBI a declarat că nu a existat nicio suspiciune rezonabilă pentru o arestare la momentul respectiv, scrie hotnews

Casa Albă a transmis într-o declarație de presă că președintele Joe Biden a fost informat cu privire la atac,„iar administrația sa va continua să se coordoneze cu oficialii federali, de stat și locali pe măsură ce vom primi mai multe informații”.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA