Mihai Ghimpu îi îndeamnă pe foștii președinți să susțină referendumul din octombrie

Președintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, face apel la foștii șefi de stat și de legislativ, care au promovat integrarea europeană a țării, să susțină referendumul din 20 octombrie. În cadrul unei conferințe de presă, Ghimpu a lansat campania publică „Președinții pentru Referendum”.

„Eu, Mihai Ghimpu, ex-președinte al Parlamentului, ex-președinte interimar al Republicii Moldova, consider că toți ex-președinții Parlamentului și ai republicii, care au promovat integrarea europeană și care doresc un viitor liber și prosper cetățenilor, trebuie să susțină ferm tocmai acum referendumul privind integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, a spus politicianul.

Liberalul susține că Uniunea Europeană ne oferă șansa de a ieși din sfera de influență rusă.

„Susținerea referendumului de către noi toți care am deținut funcții înalte în acest stat ar mobiliza cetățenii cu drept de vot și astfel drumul nostru spre lumea democratică și unirea cu țara-mamă ar fi ireversibil”, a spus Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu a deținut funcția de președinte al Parlamentului în perioada august 2009 – decembrie 2010, iar pe cea de președinte interimar al țării – în perioada septembrie 2009 -decembrie 2010.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA