Maia Sandu, după discuția cu Laura Codruța Kövesi: ”Moldova este hotărâtă să reformeze justiția”

Importanța combaterii corupției și necesitatea unui sistem de justiție independent și puternic. Acestea au fost câteva dintre temele discutate de președinta Maia Sandu și Laura Codruța Kövesi, procuror-șef al Parchetului European, în cadrul întrevederii de astăzi.

 

Președinta a subliniat că, în contextul procesului de aderare la Uniunea Europeană, colaborarea strânsă între instituțiile de drept din Moldova și Parchetul European este crucială

”Moldova este hotărâtă să reformeze justiția și să alinieze legislația națională la standardele europene. Vom duce acest proces până la capăt, oricâte obstacole s-ar pune, pentru a ne asigura că în Moldova legea e lege pentru toți”, a afirmat președinta Maia Sandu.

Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a avut o întrevedere și cu premierul Dorin Recean. Cei doi au discutat despre noi oportunități de cooperare între autoritățile noastre și Parchetul European.

”Corupția este o amenințare la adresa securității naționale și este esențial să răspundem prompt și coordonat. Schimbul de bune practici în investigarea și urmărirea penală a infracțiunilor financiare și a corupției, precum și organizarea de instruiri pentru procurorii noștri sunt doar câteva din aspectele pe care vom intensifica cooperarea noastră”, a declarat premierul Dorin Recean.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA