poliția.md

Șase muncitori au căzut de la înălțime la Botanica. Lucrau pe șantierul unui complex sportiv

Șase muncitori au căzut de la înălțime în sectorul Botanica al capitalei. Aceștia efectuau lucrări pe șantierul unui complex sportiv și se aflau în timpul orelor de muncă. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit grav.

Ofițerul de presă al IGP, Natalia Stati, a confirmat pentru portalul info1.md că persoanele au căzut de la etajul doi al unei clădiri în proces de construcție.

,,Inspectoratul de Politie Botanica al DP. Mun. Chisinău, a fost sesizat la data de 26.08.2024 aproximativ la ora 14:14 min, precum că la șantierul de construcție amplasat pe adresa bd. Dacia mun. Chișinău, au căzut de la înălțime mai multe persoane în timpul exercitării unor lucrări. La faţa locului, s-a deplasat imediat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea circumstanțelor. In cadrul investigațiilor sa stabilit că în timpul lucrărilor de betonare a plașeului de la etajul doi a complexului sportiv au căzut de la înălțime 6 persoane”, a comunicat ofițerul de presă Natalia Stati.

Totodată, conform ofițerului de presă, din declarațiile martorilor oculari, s-a stabilit că muncitorii care au căzut de la înălțime erau în timpul programului de muncă. Aceștia au fost transportați imediat la spital, pentru îngrijiri medicale.

Pe caz a fost inițiat un proces penal in stabilirea tuturor circumstanțelor cât și efectuarea expertizei tehnice în construcții.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA