FOTO Alți 19 cetățeni ucraineni au intrat ilegal în Moldova. Toți au solicitat azil pe teritoriul țării

Alți 19 cetățeni ucraineni au fost documentați de oamenii legii pentru trecere ilegală a frontierei de stat. Toți au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova.

Cazurile au fost înregistrate în diferite puncte de trecere a frontierei, pe parcursul săptămânii trecute.

Patru incidente au fost semnalate la SPF Copceac, unde în timpul misiunilor de supraveghere, polițiștii de frontieră au surprins opt cetățeni ucraineni care au intrat clandestin în Moldova.

Alte patru ilegalități au fost în SPF Vulcănești, unde patrulele mobile au depistat șase cetățeni ucraineni care nu și-u putut justificaprezența în zonă.

În SPF Cișmichioi și SPF Valea-Perjei au fost depistați încă cinci ucraineni care mergeau pe jos dinspre statul vecin spre interiorul țării.

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a estimat că, de la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, peste 23 de mii de bărbați ucraineni au intrat ilegal în țara noastră, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei.

Amintim că la începutul lunii august, peste 40 de bărbați, cetățeni ai Ucrainei, au fost prinși de grănicerii ucraineni în apropiere de frontiera controlată de regimul separatist de la Tiraspol.

CITEȘTE ȘI: Zeci de ucraineni, prinși în apropiere de frontieră în timp ce încercau să fugă de război

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA