Planificați o călătorie în Grecia? Autoritățile de la Chișinău au venit cu recomandări pentru cetățenii moldoveni

Ambasada Republicii Moldova în Grecia a venit cu recomandări pentru cei care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia. Informația vine în contextul incendiilor de vegetație din zona Attica, Marathon, Kallitechnoupoli și Grammatikos.

Potrivit MAE, cetățenii din Republicii Moldova sunt îndemnați să verifice condițiile meteorologice și atenționările oficiale emise de autorități, înainte de planificarea deplasării, să manifeste precauție în zonele afectate.

De asemenea, să monitorizeze îndeaproape mass-media locală și să-și anunțe prezența în zonele de risc prin contactarea misiuni diplomatice a Republicii Moldova din Grecia să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă, alimente și să mențină în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare.

Dacă primiți alerte telefonice despre izbucnirea unor incendii în zona în care vă aflați, respectați cu atenție instrucțiunile autorităților locale și ale personalului din unitățile hoteliere

Pentru asistență consulară, contactați Ambasada Republicii Moldova în Grecia la numărul de telefon (+30)210699-03-72 sau prim email la [email protected]@mfa.gov.md

Amintim că mii de locuitori au fost evacuați din casele lor, în timp ce incendii de proporții continuă să facă ravagii la nord de Atena. Flăcările au ajuns la înălțimea de 25 metri.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA