Igor Munteanu este candidatul CUB la alegerile prezidențiale

Igor Munteanu este candidatul CUB la alegerile prezidențiale. Potrivit liderului formațiunii, decizia a fost luată la ședința Consiliului Național Politic al partidului, care s-a desfășurat duminică. Anunțul a fost făcut la câteva zile după ce Coaliția pentru Unitate și Bunăstare a ieșit din Blocul „Împreună” și și-a retras susținerea pentru Octavian Țîcu, înaintat de Bloc în calitate de candidat la prezidențiale.

„Cetățenii noștri au nevoie de speranță și de respect. Sarcina mea este să ofer un exemplu de candidat care să fie garanția omului simplu contra imposturii, a inamicilor statului de drept și a profitorilor”, a spus Munteanu.

Coliția pentru Unitate și Bunăstare s-a numărat printre cei patru membri ai blocului. Vineri, Igor Munteanu a acuzat alți membri ai Blocului „Împreună” că ar fi urmărit fuzionarea celor patru partide prin șantaj, iar pe Octavian Țîcu l-a acuzat că s-ar afla sub influența PAS. Pe de altă parte, liderii altor două partide din bloc, Dinu Plîngău, președintele Platformei DA și Ștefan Gligor, liderul Partidului Schimbării, spun că Igor Munteanu este frustrat din cauza că a pierdut în fața lui Țîcu în cadrul competiției interne privind desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale.

Blocul „Împreună”, creat în luna aprilie de către Platforma DA, CUB, Partidul Schimbării și Liga Orașelor și Comunelor, este unul inițiatorul pactului „Pentru Europa”, care a fost semnat de 15 partide, deputați din Primul Parlament și academicieni care și-au luat angajamentul să promoveze integrarea europeană a Republicii Moldova.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA