Sursa: reuters.com

După asasinarea lui Haniyeh, Hamas îl numește lider pe Sinwar, autorul crimelor din 7 octombrie

Hamas l-a numit pe liderul său din Gaza, Yahya Sinwar, ca succesor al fostului șef politic Ismail Haniyeh, după ce a fost asasinat la Teheran săptămâna trecută. Declarația îi aparține grupării Hamas, într-o mișcare care consolidează calea radicală urmată de la atacul din 7 octombrie asupra Israelului, informează Reuters.

Sinwar, arhitectul celui mai devastator atac asupra Israelului din ultimele decenii, s-a ascuns în Gaza, sfidând încercările israeliene de a-l ucide de la începutul războiului.

,,Mișcarea de Rezistență Islamică Hamas anunță selectarea comandantului Yahya Sinwar ca șef al biroului politic al mișcării, succedându-i comandantului martir Ismail Haniyeh, Allah să aibă milă de el”, a afirmat mișcarea într-o scurtă declarație.

Vestea numirii, care a venit în timp ce Israelul se pregătește pentru un atac probabil din partea Iranului după uciderea lui Haniyeh la Teheran, a fost întâmpinată cu o salvă de rachete din Gaza din partea grupurilor de militanți care încă luptă împotriva trupelor israeliene în enclava asediată.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA