Sursa: bbc.com

Iranul și reprezentanții săi se vor întâlni pentru a discuta despre represaliile împotriva Israelului, afirmă sursele

Oficiali iranieni de rang înalt se vor întâlni joi cu reprezentanții aliaților regionali ai Iranului din Liban, Irak și Yemen pentru a discuta despre posibile represalii împotriva Israelului după uciderea liderului Hamas la Teheran, au declarat cinci surse pentru Reuters.

Regiunea se confruntă cu riscul unui conflict extins între Israel, Iran și acoliții săi după asasinarea lui Ismail Haniyeh la Teheran miercuri și uciderea comandantului de rang înalt al Hezbollah marți, într-un atac israelian la periferia capitalei libaneze Beirut.

Reprezentanți ai Hamas și ai Jihadului Islamic, aliați palestinieni ai Iranului, precum și ai mișcării Houthi din Yemen, susținută de Teheran, ai Hezbollah din Liban și ai grupurilor de rezistență irakiene vor participa la reuniunea de la Teheran, au declarat sursele, care au refuzat să fie numite din cauza caracterului sensibil al subiectului.

,,Iranul și membrii rezistenței vor efectua o evaluare aprofundată după reuniunea de la Teheran pentru a găsi cea mai bună și mai eficientă modalitate de a riposta împotriva regimului sionist (Israel)”, a declarat un înalt oficial iranian, care are cunoștință directă despre reuniune.

Iranul și Hamas au acuzat Israelul că a efectuat atacul care l-a ucis pe Haniyeh la câteva ore după ce acesta a participat la Teheran la inaugurarea noului președinte al Iranului.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA